This version of the website is currently under construction.

Workshops

Dezvoltarea abilităților de comunicare și public speaking

Sign up now 27 October, 2022

Prețuri

Preț Early Bird

Până la 01 octombrie 2022

299€

Preț întreg

Până la 15 octombrie 2022

350€

Data și ora

 • 27 octombrie 2022; 09:00 - 17:00
 • 28 octombrie 2022; 09:00 - 17:00
Google Calendar Apple Calendar

Curs Comunicare și Public Speaking

Acest curs se va derula în format fizic. View map

Arta de a spune ce trebuie, cum trebuie, când și cui trebuie / Cum să ne cucerim auditoriul

Fiecare dintre noi comunică înainte de a fi conștient/ă de acest lucru. De câte ori suntem greșit înțeleși și apar conflicte și nemulțumiri consumatoare de timp și energie? Unii reușesc să comunice mai eficient, alții mai puțin. Ne putem, însă, însuși tehnici pe care să le aplicăm pentru a reuși să transmitem un mesaj cât mai apropiat de ceea ce dorim, de fapt: să comunicăm mai eficient.

Ne dorim rafinarea acestor tehnici, cu atât mai mult când suntem puși în situația de a susține prezentări în public. Palmele transpirate, sudoare de pe frunte, palpitațiile sau ștergerea din minte a tuturor ideilor – sunt doar câteva dintre inconvenientele ce pot să apară la o prezentare publică. Teama de a vorbi în public este printre cele mai mari angoase ale omului. Capacitatea de a face o prezentare de succes și de a susține eficient ideile are, însă, un impact important asupra reușitei noastre în cariera și în societate. Cum să reușim să facem o prezentare de succes, care să mențină interesul auditoriului și să fie cât mai convingătoare veți descoperi la acest curs, prin metodele și tehnicile prezentate.

Obiectivele cursului

 • Conștientizarea componentelor procesului de comunicare
 • Identificarea propriului stil de comunicare
 • Înțelegerea mecanismelor comunicării interpersonale
 • Însușirea unor tehnici speciale de comunicare
 • Eficientizarea comunicării
 • Dezvoltarea abilității de a începe și încheia convingător o prezentare
 • Creșterea capacității de a menține atenția auditoriului
 • Conștientizarea rolului limbajului non-verbal în prezentare
 • Însușirea unor metode de succes
 • Îmbunătățirea capacității de a structura o prezentare

Conținutul cursului

 1. Comunicarea – noțiuni teoretice
 2. Modelul comunicării
 3. Părțile componente ale procesului de comunicare
 4. Forme de comunicare non-verbală
 5. Zonele de confort în comunicare
 6. Barierele din comunicare
 7. Tipurile de comunicare
 8. Identificarea propriului stil de comunicare
 9. Asertivitatea
 10. Nivelurile de ascultare
 11. Ascultarea empatică
 12. Tipuri de întrebări
 13. Limbaj reactiv și pro-activ
 14. Importanța feedback-ului
 15. Tipuri de prezentări
 16. Înțelegerea și gestionarea emoțiilor dinaintea unei prezentări
 17. Pregătirea prezentării, gestiunea detaliilor
 18. Folosirea elementelor verbale și non-verbale
 19. Folosirea tonului vocii în prezentări
 20. Construirea mesajului central
 21. Construirea conținutului
 22. Suportul de prezentare
 23. Gestionarea întrebărilor
 24. Impromptu speaking
 25. Particularitățile prezentărilor în videoconferințe, webinars sau ședințe virtuale
 26. Tips & tricks for public speaking

Modul de lucru

Toate modulele de training ale Ascent Group, se bazează pe metoda “Learning by doing” şi conţin numeroase aplicaţii practice, teste, jocuri şi role-play-uri. Astfel, trainingul va asigura o permanentă interactivitate între participanţi, înlusiv în varianta online respectiv implicarea continuă a acestora în procesul de învăţare. Ponderea activităţilor practice în conţinutul cursului este de aproximativ 70%.

Pe parcursul trainingului participanţii vor avea permanent ocazia să exerseze elemente relative temelor din agendă respectiv să simuleze procese aferente topicurilor abordate.

Toate studiile de caz și exercițiile sunt bazate pe situații din realitate și reflectă realități de care participanții se lovesc în practica de zi cu zi.

Despre trainer

Adina Almăjanu este absolventă a Universității București – Facultatea de Administrație și Afaceri, are un Master în Consultanță în afaceri și a fost beneficiarul unei burse de studii Erasmus la Universitatea Sapienza din Roma. Este formator certificat de către Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și absolvent a numeroase cursuri de formare profesională în domeniul resurselor umane.

Adina a activat în domeniul educației non-formale pentru tineret, a fost formator și coordonator de proiecte în programe internaționale pentru tineri, ulterior îmbunătățindu-și experiența profesională prin colaborarea cu diverse companii naționale și ONG-uri. În ultimii 5 ani a activat ca HR Specialist & Trainer al Ascent Group, cu focus în principal pe programe de Dezvoltarea abilităților de prezentare și comunicare, Dezvoltarea abilităților de leadership, Construirea și dezvoltarea echipei, Team building și Inteligență Emoțională, pentru companii locale și multinaționale. Nu în ultimul rând Adina a coordonat numeroase programe de evaluare și dezvoltare de personal tip assessment centre, pentru companii prestigioase.

Informații adiționale

Tariful acestui curs include participarea la cele 2 module (zile) de training, livrarea programului de un senior trainer al Ascent Group, toate materialele necesare pentru training, costul licențelor de training și pregătirea activităților de homework. Tariful menţionat nu include TVA.

Organizaţiile care înscriu mai mulţi participanţi beneficiază de un discount de 5% din tarif pentru cel de-al doilea participant şi 10% din tarif pentru cel de-al treilea participant înscris. Contactați-ne pentru mai multe informații.

Pentru companiile care sunt deja clienți Ascent Group aplicăm un extra discount de 10%.

Pentru mai multe informații:

Alexandra Crăciunoiu