Workshops

Communication and conflict management –
Online training

Sign up now 2 March, 2021

Prețuri

Preț Early Bird

Până la 22 februarie 2021

152€

Preț întreg

Până la 2 martie 2021

169€

Data și ora

 • 2 martie 2021; 15:00 - 17:00
 • 4 martie 2021; 15:00 - 17:00
 • 8 martie 2021; 15:00 - 17:00
 • 10 martie 2021; 15:00 - 17:00
Google Calendar Apple Calendar

Curs Online

Acest curs se va derula prin intermediul platformei Zoom.

Arta de a ajunge de la divergență la convergență…

Comunicarea, în general, nu este o ecuație simplă. Cu atât mai mult, în perioade în care suntem forțați să comunicăm și să colaborăm mai mult muncind de la distanță, situațiile tensionate au tot mai multe șanse să apară sau să se amplifice.

Iar atunci când în procesul de comunicare intervin situații sau persoane dificile abilitățile noastre de a comunica sunt puse și mai greu la încercare. Iar modul în care reușim să gestionăm astfel de situații are un impact major atât în viața noastră profesională cât și în cea personală.

Conflictele negestionate corect pot produce prejudicii enorme unei organizaţii. Iar ele se află la tot pasul şi sunt o constanță a existenţei noastre: în organizaţia din care facem parte, în relația cu colegii, la întâlniri cu clienţii, sau chiar în viața noastră personală.

Cum să gestionăm situaţiile și persoanele dificile? Cum evităm conflictele fără să renunţăm la scopul nostru? Cum să găsim căi de dialog? Cum să transmitem un mesaj cât mai apropiat de ceea ce dorim de fapt, să reducem tensiunea și să ne atingem obiectivele?

Obiectivele cursului

 • Evaluarea stilului personal de comunicare
 • Recunoașterea potențialelor situații conflictuale cu terți (utilizatori/clienți interni)
 • Metode de rezolvare a potențialelor situații conflictuale cu terți (utilizatori/clienți interni)
 • Managementul conflictelor în situații de schimbare

Conținutul cursului

 1. Bazele comunicării. Importanța comunicării eficiente.
 2. Drepturi, roluri și responsabilități în comunicare.
 3. Identificarea și analiza propriului stil de comunicare
 4. Adaptarea propriului stil la comunicarea cu interlocutori diverși
 5. Filtre și bariere în comunicare. Forța convingerilor în generarea situațiilor conflictuale
 6. Importanţa comunicării şi feed-back-ului în abordarea şi rezolvarea conflictelor
 7. Alternative în comunicare: comunicarea agresivă, pasivă, asertivă
 8. Practicarea asertivității în situații conflictuale
 9. Ce este conflictul? Cum se naşte un conflict? Sursele conflictului
 10. Tipuri de conflicte și etapele conflictelor
 11. Situații dificile versus persoane dificile. Gestionarea persoanelor dificile
 12. Înțelegerea motivatorilor și abordarea situațiilor conflictuale în funcție de tipologia persoanei
 13. Metode de rezolvare a potențialelor situații conflictuale
 14. Însuşirea metodei win-win de soluţionare a conflictelor
 15. Gestinarea conflictelor generate de schimbări în societate sau organizație
 16. Particularități ale comunicării inter-culturale în situații conflictuale
 17. Review – What’s in it for me? Personal action plan

Alte activități

Pre-work

Pentru fiecare modul de training participanții vor primi un pre-work (constând într-un video de urmărit și/sau o scurtă lectură)

Homework / Aprofundare

La finalul cursului participanții vor primi:

 • o temă de casă practică, pe care vor trebui să o pună în practică individual sau împreună cu echipa
 • o recomandare de lectură sau vizionare ulterioară, pentru aprofundare.

Acestea vor constitui teme opționale.

Investiția de timp a participanților pentru acest program va fi de aprox. 10 h, pe parcursul a 2 săptămâni.

Modul de lucru

Toate modulele de training ale Ascent Group, se bazează pe metoda “Learning by doing” şi conţin numeroase aplicaţii practice, teste, jocuri şi role-play-uri. Astfel, trainingul va asigura o permanentă interactivitate între participanţi, înlusiv în varianta online respectiv implicarea continuă a acestora în procesul de învăţare. Ponderea activităţilor practice în conţinutul cursului este de aproximativ 70%.

Pe parcursul trainingului participanţii vor avea permanent ocazia să exerseze elemente relative temelor din agendă respectiv să simuleze procese aferente topicurilor abordate.

Toate studiile de caz și exercițiile sunt bazate pe situații din realitate și reflectă realități de care participanții se lovesc în practica de zi cu zi.

Despre traineri

Adina Almăjanu este absolventă a Universitatății București – Facultatea de Administrație și Afaceri, are un Master în Consultanță în afaceri și a fost beneficiarul unei burse de studii Erasmus la Universitatea Sapienza din Roma. Este formator certificat de către Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și absolvent a numeroase cursuri de formare profesională în domeniul resurselor umane.

Adina a activat în domeniul educației non-formale pentru tineret, a fost formator și coordonator de proiecte în programe internaționale pentru tineri, ulterior îmbunătățindu-și experiența profesională prin colaborarea cu diverse companii naționale și ONG-uri. În ultimii 5 ani a activat ca HR Specialist & Trainer al Ascent Group, cu focus în principal pe programe de Dezvoltarea abilităților de prezentare și comunicare, Dezvoltarea abilităților de leadership, Construirea și dezvoltarea echipei, Team building și Iteligență Emoțională, pentru companii locale și multinaționale. Nu în ultimul rând Adina a coordonat numeroase programe de evaluare și dezvoltare de personal tip assessment centre, pentru companii prestigioase.

Florina Băbău este absolventă a Facultății de Științe Economice din cadrul Universitatii de Vest din Timișoara și studentă la Școala de Psihologie Psihodramă. Deține numeroase certificări în domeniul managementului si resurselor umane, respectiv în domeniul formării.

Florina are o experiență de peste 15 ani în resurse umane, atât în companii multinaţionale, cât şi în companii româneşti, o parte din roluri fiind în poziții manageriale (Recruitment&People Development Manager, Training&Development Coordinator sau Human Recources Manager). Nu în ultimul rând, Florina are experiență ca manager de proiect, respectiv în implementare și îmbunătățiri de procese, proiecte cu fonduri europene, organizări de evenimente motivaționale, evaluare și dezvoltare de personal. În ultimii ani Florina a coordonat diverse programe de training în principal pe teme de soft skills și team building iar în prezent este HR manager al Ascent Group.

Informații adiționale

Ascent Group folosește o varietate de tool-uri online pentru derularea sesiunilor virtuale, cum ar fi: Zoom, Adobe Connect, Mural, Miro, etc. Acest curs se va derula prin intermediul platformei Zoom. În debutul cursului fiecare participant va primi un mail introductiv, cu câteva instrucțiuni preliminare și cu link-ul de acces la curs. Toți participanții vor primi la final și un suport de curs pe care și-l vor putea tipări.

Tariful ascestui curs include participarea la cele 4 module online de training, livrarea programului de doi senior traineri ai Ascent Group, toate materialele necesare pentru training, costul licențelor de training și pregătirea activităților de pre-work și homework. Tariful menţionat nu include TVA.

Organizaţiile care înscriu mai mulţi participanţi beneficiază de un discount de 5% din tarif pentru cel de-al doilea participant şi 10% din tarif pentru cel de-al treilea participant înscris. Contactați-ne pentru mai multe informații.

Pentru mai multe informații:

Alexandra Crăciunoiu